Trčećim korakom

Divan krajolik i relativno niski brežuljci i obronci Bilogore, idealni su za trkače svih razina kondicije i spremnosti. Zaljubljenici u trčanje koji se toj vrsti rekreacije vole prepustiti u samoći uživat će u raskošnim pejzažima satkanih od polja i šuma. A one koji radije trče u društvu, privući će jedna od nekoliko manifestacija posvećenih trkačima koje se par puta godišnje održavaju u ovom kraju, a koje organiziraju Atletski klub Bjelovar, Grad Bjelovar, Udruga GO2 i Savez školsko-sportskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

FunRun

FunRun Bjelovar proljetna je utrka koja se održava jednom godišnje, u prvoj polovici lipnja, a prolazi kroz samo središte Bjelovara. Događaj se sastoji od tri zasebne utrke, onih na pet i deset kilometara te štafetne utrke od četiri puta po dva i pol kilometra. U utrci mogu sudjelovati svi koji se za nju osjećaju spremno te se pravodobno prijave putem stranice Stotinka i uplate kotizaciju. Tijekom svake utrke organiziran je i popratni sadržaj za najmlađe kao i after party uz DJ-a za sve trkače

Bilogora trail

Bilogora trail održava se na samom početku jeseni, a radi se o najdužoj trkačkoj utrci na području Bilogore. Trkači mogu odabrati jednu od tri utrke – Vjevericu koja je duga sedam kilometara, Srnu koja je duga 19 kilometara ili Veprića koji je pak dug 27 kilometara. Sve staze gotovo u potpunosti prolaze kroz šumu, cesta se prelazi tek na tri mjesta, stoga je Bilogora Trail i sjajna prilika za upoznavanje s krajem iz malo drugačije perspektive. U utrci mogu sudjelovati svi koji se za nju osjećaju spremno te se pravodobno prijave putem stranice Stotinka i uplate kotizaciju, a nakon utrke ih čeka zakuska i druženje.

Priroda i društvo

Back