Božićni gala koncert

Svake godine uoči Božića u Bjelovaru se održava tradicionalni Božićni gala koncert. Događaj ima dvadesetogodišnju tradiciju, a okuplja brojna poznata imena domaće i inozemne glazbene scene koja na bjelovarsku pozornicu stižu izvoditi najljepše božićne skladbe. Na repertoaru su kako divne stare tradicionalne božićne pjesme tako i recentniji hitovi koje uvijek rado slušamo ususret blagdanima.

gala

Božićni gala koncert veliki je događaj koji redovito prenosi Hrvatska radiotelevizija, a koliko je cijenjen govori i plejada vrsnih dirigenata koji su na njemu do sada dirigirali orkestrom. Od 2003. do 2005. godine bio je to maestro Miljenko Prohaska, 2008. profesor Zlatko Strčić, a svih ostalih godina pa sve do danas orkestrom je dirigirao maestro Alan Bjelinski..

Božićni gala koncert obično se održava na pozornici Školsko-sportske dvorane ili Doma kulture u suradnji udruge Bjelovart, Turističke zajednice Bjelovar-Bilogora i grada Bjelovara. Ulaznice uglavnom planu u jednom danu što i ne čudi za ovakav poseban događaj koji u grad donosi zajedništvo i radost Božića.

Manifestacije

Back

Kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo, korisitimo kolačiće! Korištenje kolačića