Na motoru

Ljubitelji motora uživaju na pitomim cestama Bjelovara i Bilogore, a zahvaljujući naporima Moto kluba Bjelovar te Moto kluba White City Riders tijekom godine mogu uživati i u posebnim manifestacijama koje se rezervirane samo za njih. To su Moto alka koja se održava u sklopu kazališne smotre BOK fest te Moto budnica koja nas svake godine na Praznik rada podsjeća na povijest radničkih prava i načina na koje su se ona branila kroz povijest.

Moto alka

Bjelovarski odjeci kazališta ili kraće BOK fest, kazališna smotra s tradicijom duljom od 20 godina, svake je godine početkom proljeća domaćin tzv. Moto alke. Radi se o jedinstvenom događanju koje organiziraju BOK fest i bjelovarski motociklistički klub White City Riders, a na kojem sudjeluju glumci i glumice koji igraju u predstavama tijekom festivala. Cilj je s motora, umjesto s konja, pogoditi alku “u sridu”, a nagrada za pobjednika je simbolični lovorov vijenac isprepleten kobasicama.

Moto budnica

Moto klub Bjelovar svake godine na Praznik rada, 1. svibnja, organizira Moto budnicu. Radi se o slavljeničkoj povorci motora koja je nekoć služila kao odraz bunta i borbe za radnička prava. U njezinim prvim danima, budnica se organizirala u tajnosti, a motoristi su vozili od grada prema planinarskom domu Kamenitovac na Bilogori bez auspuha kako bi glasnim zvukom izrazili otpor radničke klase i zatražili dostojanstvenija radnička prava. Moto budnica danas je itekako javna, a u njoj svake godine sudjeluje petstotinjak motorista iz čitave Hrvatske.

Priroda i društvo

Back

Kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo, korisitimo kolačiće! Korištenje kolačića