Parkovi

Bjelovarsko-bilogorska županija zelena je oaza idealna za planinare, istraživače i druge ljubitelje prirode. To vrijedi i za njezine gradove koji su puni parkova, drvoreda i zelenih površina općenito na kojima možete uživati u prirodi unatoč tome što vas okružuju gradske ceste i zgrade. Sam Bjelovar krasio je drvored lipa i duda zasađenih još 1756. godine kada je počela izgradnja gradske vojne utvrde, a koji je kroz godine prerastao u glavni gradski park na središnjem Trgu Eugena Kvaternika u čijem centru ponosno stoji Glazbeni paviljon, najveći kameni paviljon takve vrste u cijeloj Europi.

Svakako valja spomenuti i Spomen područje Borik koje pak krase zimzelena stabla, spomen groblje i spomenik slavnog bjelovarskog kipara Vojina Bakića. Tu su i igrališta za djecu kao i staze za šetnju ili trčanje. Između Borika i centra grada smješten je Radićev trg s parkom kojeg resi divno grmoliko bilje i listopadna stabla, a koji se nerijetko naziva i ljubavnim parkom. Dašak svježeg zraka prije odlaska na put pronaći ćete i uz autobusni i željeznički kolodvor na Trgu kralja Tomislava. Šećući kroz grad proći ćete kroz još bezbroj malih parkova i drvoreda od kojih se posebno ističe Šetalište dr. I. Lebovića, drvored starih ponosnih platana i drugog drveća koje impresionira na prvi pogled.

Krasni drvoredi uljepšavaju ionako krasnu vizuru s obje strane Hebrangove ulice pa i Starčevićeve, Draškovićeve, Radićeve, Paljetkove, Bušićeve i Kljakovićeve. Manji parkovi koje posebno vole roditelji s djecom su oni uz dječji vrtić te I i IV osnovnu školu, kao i oni u naselju kralja Petra Krešimira IV, oko bjelovarskih bazena, na Matoševom trgu, u ulici Andrije Mohorovičića. Bjelovar zaista obiluje divnim parkovima i šetalištima zbog kojih imate jedinstven osjećaj boravka u gradu koji živi u savršenom skladu s prirodom.

Back

Kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo, korisitimo kolačiće! Korištenje kolačića