BOK fest

Bjelovarski odjeci kazališta ili kraće BOK fest je bjelovarska kazališna smotra s tradicijom duljom od 20 godina. Osmislili su ga 2003. godine glumac Goran Navojec, dramska pedagoginja Irena Hlupić-Rašo i producent Darko Hlupić, a tijekom prve tri godine organizirala ga je agencija Harma prije no što je manifestaciju pod svoje okrilje uzeo sam grad Bjelovar.

Na BOK festu svake se godine prikazuju najznačajnija kazališna ostvarenja profesionalnih kazališnih kuća iz regije. Na smotri tako redovito sudjeluju kazališta iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a svake je godine otvara glumica Mila Elegović s reinterpretacijom pjesme “Happy Birthday” koju je Marilyn Monroe pjevala predsjedniku Johnu F. Kennedyju 1962. godine u Madison Square Gardenu.

Festival se održava u bjelovarskom Domu kulture, Bjelovarskom kazalištu i sportskoj dvorani, a njegov program uključuje predstave za odrasle i djecu, no i niz popratnih aktivnosti. One su iznimno raznolike te uključuju sve od glazbenih koncerata i disco večeri preko humanitarnih sportskih turnira do umjetničkih izložbi s potpisom glumaca i čitanja radio drama u vlaku. Neke od aktivnosti stalni su dio BOK festa kao primjerice Humanitarni rukometni turnir na kojem se svake godine sukobljavaju četiri ekipe – glumci, novinari, političari i članovi zlatne generacije ORK Partizana (danas RK Bjelovar).

Već desetak godina stalni dio manifestacije je i glumačka moto alka tijekom koje glumci na bjelovarskom Korzu vozeći se na motociklima, pokušavaju pogoditi alku. A osim odličnih predstava i svih popratnih aktivnosti, glumci se u salonu namještaja pored bjelovarske tržnice svakog drugog dana festivala tradicionalno druže s prolaznicima i svima koji se žele upoznati i razmijeniti koju riječ.

Manifestacije

Back