Izletišta

Bjelovarski kraj pun je predivnih izletišta i obiteljskih gospodarstva na koja se možete uputiti na ručak ili čitav vikend s obitelji ili prijateljima. Pristupačnost krajolika i pitomost Bilogore čine ovaj kraj idealnim za istraživanje na biciklu ili konju, a gdje pritom pronaći okrjepu i upoznati se s tradicijom kraja kroz jelo i piće, otkrijte u nastavku.

Izletište Stara kuća

Adresa: Maglenča 101e, Maglenča
Radno vrijeme: prema najavi na broj 091 564 40 70

U selu Maglenča smjestilo se OPG Stara kuća i njihovo seosko domaćinstvo. Goste primaju prema najavi, mogu ih primiti maksimalno 40, a za njih vrlo tradicionalno pripremaju specijalitete s roštilja, ispod peke te iz krušne peći. Osim domaće atmosfere i dobre hrane, ovo se izletište ističe po tome što s vlasnicima unaprijed možete dogovoriti i vođenu biciklističku turu Bilogorom te tako spojiti uživanje u sportskoj aktivnosti, prirodi i tradicionalnim specijalitetima.

Izletište Vrata Bilogore

TZ BB Izletište vrata Bilogore

Adresa: Maglenča 125b, Veliko Trojstvo
Radno vrijeme: od srijede do nedjelje od 10 do 20 sati, ponedjeljkom i utorkom zatvoreno
Kontakt: +385 91 1111 957
Email: mirna.mihoci@gmail.com

Iza izletišta Vrata Bilogore stoji obitelj Mihoci i njihov istoimeni OPG. Goste primaju u 150 godina starom objektu pozicioniranom na jednoj od najviših točaka Bilogore, a u čijem se podrumu smjestio topli obiteljski restoran. U restoranu poslužuju vino iz vinograda na obližnjim brežuljcima te namirnice iz vlastitog povrtnjaka i voćnjaka koje pripremaju na tradicionalan način s dozom suvremenosti. Ovdje tako možete probati autohtone kruhove, kolače, pekmeze i razne druge varijante zimnice kao i suhomesnate proizvode koje obitelj Mihoci proizvodi. S obzirom na odličnu poziciju, s ovog izletišta pruža se i krasan pogled koji seže sve do Medvednice, Kalnika i Ivanščice.

Kušaonica Bačak

Adresa: Mišulinovac 2, Veliko Trojstvo
Radno vrijeme: prema najavi
Kontakt: +385 95 907 5037
Email: opg.bacak@gmail.com

U selu Maglenča smjestilo se OPG Stara kuća i njihovo seosko domaćinstvo. Goste primaju prema najavi, mogu ih primiti maksimalno 40, a za njih vrlo tradicionalno pripremaju specijalitete s roštilja, ispod peke te iz krušne peći. Osim domaće atmosfere i dobre hrane, ovo se izletište ističe po tome što s vlasnicima unaprijed možete dogovoriti i vođenu biciklističku turu Bilogorom te tako spojiti uživanje u sportskoj aktivnosti, prirodi i tradicionalnim specijalitetima.

Planinarski dom Kamenitovac

TZ BB Planinarski dom Kamenitovac

Adresa: Maglenča 117, Maglenča
Radno vrijeme: od srijede do utorka od 10 do 22 sata, ponedjeljkom zatvoreno
Telefon: +385 43 885 105

Ako vas put odnese na planinarenje Bilogorom, okrjepu možete pronaći u planinarskom domu Kamenitovac koji je otvoren još 1951. godine te je još uvijek omiljeno mjesto za predah planinara, lokalaca i turista. Smješten je na hrptu brežuljka Kamenitovac, na samom rubu šume Mačjak, a iz njega se pruža divan pogled na bjelovarsku dolinu, Kalnik i Prigorje. Osim okrijepe koju možete pronaći u prizemlju doma gdje se nalaze dvije blagovaonice, revni planinari ondje mogu i prenoćiti u jednoj od šest dvokrevetnih soba ili jednoj sa skupnim ležajem.

Romska kuća

TZ-BB-Romska-kuća-1

Adresa: Maglenča 31, Veliko Trojstvo
Radno vrijeme: prema najavi
Kontakt: +385 99 2227 040
Email: sladjana.djurdjevic@bj.t-com.hr ili romlovar@gmail.com

Romska kuća zapravo je etno kuća autohtonih hrvatskih Roma Lovara. To je jedna od osam skupina Roma koji danas žive u Hrvatskoj, a ova je kuća unikatan objekt koji pruža pogled u njihovu kulturu, tradiciju, običaje, umjetnost pa i autentične proizvode, jela i pića. Kuća je zapravo ugostiteljsko-kulturni objekt, izgradila ga je obitelj Đurđević i pritom pazila na svaki detalj. Kuća je drvena, a sve daske koje obavijaju zidove izrađene su od ilovače i pljeve i zabijene tradicionalnim kovačkim čavlima. Ispred ulaza u kuću smještena je jabuka kao simbol plodnosti, a ulaz kuće gleda na istok, prema mjestu gdje izlazi sunce. Ondje možete uživati u prezentacijama povijesti i običaja Roma te arhitekture drvene Romske kuće, u stalnoj dokumentarno-povijesnoj izložbi o autohtonim hrvatskim Romima-Lovarima, u tradicionalnoj glazbi Roma Lovara, njihovoj kuhinji i proizvodima od lavande po kojima su nadaleko poznati.

Kušaonica Pali

Adresa: Ulica hrvatskih mučenika 186, Velika Pisanica
Radno vrijeme: prema najavi
Kontakt: +385 98 406 601

OPG Pali najpoznatiji je po uzgoju i preradi voća od kojeg rade fine sokove, džemove, likere i rakije. Za svoj su rad osvojili niz nagrada, a jedan od njihovih najposebnijih proizvoda je liker Jegaro. Radi se o kombinaciji rakije od jabuke s još 56 različitih trava koje ovom likeru daju jedinstven okus. Sve to možete isprobati u njihovoj kušaonici koja može primiti pedesetak posjetitelja, a koja je uređena u tradicionalnom stilu s otvorenim kaminom i detaljima od cigle i drveta.

Vinarija Coner

TZ-BB-izletište-Coner-2

Adresa: Jabučeta 12, Kapela
Radno vrijeme: ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak i nedjeljom od 10 do 20 sati, petkom i subotom od 10 do 22 sata
Kontakt: +385 91 1211 293

Vinarija Coner smjestila se u srcu Bilogore s iznimno bogatom ponudom ekoloških vina koja sami proizvode. U restoranu nude tradicionalna jela bilogorskog kraja pripremljena na suvremen način od namirnica kako s vlastitog imanja tako i sa seoskih domaćinstava iz okolice. U vanjskom prostoru vinarije smješteno je i igralište, šetnica, vidikovci, biciklističke i pješačke staze, a mjesto je pogodno i za romantična vjenčanja i obiteljske proslave na otvorenom te može primiti do 130 gostiju.

Izletište i vinotočje Vinia

TZ BB Izletište Vinia

Adresa: Puričani 40, Bjelovar
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 8 do 22 sata, subotom od 9 do 23 sata i nedjeljom od 9 do 22 sata
Telefon: +385 43 636 206
Email: info@vinia.hr

Izletište i vinotočje Vinia dio je OPG-a Šapić smještenog u malom selu Puričani pored Bjelovara. Obitelj Šapić ondje poslužuje vina iz vlastite proizvodnje koja se mogu kušati i kupiti te tradicionalna jela s roštilja i ispod peke. Vlasnici su i sedam konja, a u sklopu izletišta imaju i kamp za kamp prikolice i šatore te jedan objekt s pet dvokrevetnih soba te jednim apartmanom koji može primiti do šest osoba. Izletište je idealno za sve vrste proslava, posebno s djecom jer sadrži i tzv. rođendaonicu u kojoj se djeca mogu zabavljati uz nadzor stručnih animatora.

Doživi Bjelovar i Bilogoru

Back