DOKUart

Ljubitelji dokumentarnog filma početkom listopada svake godine mogu uživati na bjelovarskom DOKUart festivalu. Radi se o renomiranom festivalu profesionalnog dokumentarnog filma na kojem sudjeluju filmaši iz Hrvatske i drugih zemalja Europske unije te naše regije. DOKUart osnovali su 2006. godine Denis Hladiš, Tibor Javurek i Rada Šestić koja je ujedno i selektorica filmova koji ulaze u festivalski program.

  • www.dokuart.hr

DOKUart

Na festivalu su svoje dokumentarne filmove do sada prikazivali filmaši iz više od 20 zemalja, a među njima su se našli i filmovi lokalnih imena kao što su Krsto Papić, Branko Schmidt, Robert Zuber, Joško Marušić i drugi. Važan dio festivala čini i tzv. Mali DOKUart, a radi se o dijelu programa koji uključuje dokumentarne uratke hrvatskih osnovnoškolaca, a koji se uglavnom bave temom turizma. Mladi na licu mjesta uče o tehnikama snimanja, montaže te stvaraju vlastite kratkometražne filmove što je dragocjeno iskustvo kreativnog rada za cijeli život.

Istoimena udruga koja stoji iza festivala DOKUart zaslužna je i za inicijativu HOĆU KINO zahvaljujući kojoj je na mjestu nekadašnjeg košarkaškog igrališta Sportske dvorane Sokolana 2 izgrađen Kulturno-medijski centar Bjelovar u kojem se prikazuju filmovi, predstave i razni drugi kulturni sadržaj.

Manifestacije

Back