Advent

Adventsko razdoblje uvijek je čarobno vrijeme u Bjelovaru. Grad zasja u božićnim svjetlima, a ulice ispune mirisi božićnih kolača i dječji smijeh. S prvom nedjeljom došašća na ulicama grada počinju adventska događanja koja traju sve do blagdana Sveta tri kralja. Miris kuhanog vina tada na ulice izvlači odrasle, dok najmlađi mogu uživati u adventskim svjetlima i blagdanskim aktivnostima.

Svake godine tu je božićni sajam na kojem vas čeka odlična gastronomska ponuda kao i proizvodi malih lokalnih proizvođača i OPG-ova. Parovi mogu uživati u romantičnim šetnjama pod blagdanskim svjetlima i adventskoj glazbi. Klince će pak oduševiti klizalište, lunapark i brojne predstave i kreativne radionice koje se održavaju u samom središtu grada. Advent u Bjelovaru prilika je i da se upoznate s češkim običajima kroz radionice udruge Češka obec Bjelovar, da naučite nešto novo kroz putopisna predavanja i sudjelujete u kreativnim tečajevima i izložbama.

advent

Advent u Bjelovaru najčarobnija je manifestacija godine koja u nama budi osjećaj zajedništva, blagdanske radosti i veselja. Stoga okupite najmilije i provedite ovo magično adventsko vrijeme u Bjelovaru.

Manifestacije

Back