Bjelovarsko kulturno ljeto

Od kraja lipnja do početka rujna, Bjelovar je poprište raskošnih kulturnih događanja kojima domaći i posjetitelji mogu ispuniti duge tople ljetne dane. Grad Bjelovar na ovoj manifestaciji surađuje s nizom kulturnih udruga, sportskih klubova, raznim ustanovama i kreativnim pojedincima, kako bi zajedno stvorili što raskošniji sadržaj u kojem će moći uživati svi uzrasti.

bj.kul

Rezultat te suradnje je bogat program koji obuhvaća kako tradicijske tako i zabavne koncerte, književne večeri i razgovore s autorima, radionice za djecu, umjetničke izložbe i filmske večeri pod zvijezdama. Većina programa odvija se u samom centru grada, u Boho parku na otvorenom za potpuni doživljaj čarolije toplih ljetnih večeri i tako sve od 2010. godine.

Osim raznovrsnog kulturnog i zabavnog programa za male i velike, tradicionalni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je i glazbeni festival Jazzica. Kao što mu i ime govori, posvećen je jazzu, a održava se svake godine krajem lipnja i početkom srpnja. Okuplja poznata imena jazz glazbe koja svoje skladbe izvode u večernjim satima u centru Bjelovara, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Bjelovarsko kulturno ljeto jedna je od tradicija koja spaja Bjelovarčane i posjetitelje grada, a koju ne želite propustiti ako se za ljetnih dana nađete u Bjelovaru.

Manifestacije

Back